Tilburg op Vleugels

Een internationaal vierdaags pianofestival
Streefbedrag 14.175 euro
Bijdrage fonds 6325 euro

Een internationaal vierdaags pianofestival dat jong Tilburgs talent combineert met gevestigde namen uit binnen- en buitenland. Een feest voor liefhebbers van zowel oude als hedendaagse klassieke muziek.

Waarom Tilburg op Vleugels?
Met dit pianofestival wordt Tilburg getrakteerd op een tot de verbeelding sprekend internationaal festival voor klassieke muziek. Aanleiding voor Tilburg op Vleugels is de 65e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck in de herfst van 2018. Met unieke optredens van diverse internationale musici in de prachtige Concertzaal van onze stad, zet Tilburg zich op de kaart als een stad die ruimte biedt aan een breed spectrum van muzikale evenementen. Door Fontys Hogeschool van de Kunsten bij het festival te betrekken, kan Tilburg zich presenteren als een broedplaats voor jong talent.

Wat is er zo bijzonder aan dit festival?
Tilburg op vleugels is het eerste meerdaagse festival voor klassieke muziek in onze stad. Door de combinatie van jonge talenten en musici van internationale reputatie willen we een breed publiek bereiken. Om zoveel mogelijk inwoners van de muziek te laten genieten, vinden de
programmaonderdelen plaats op verschillende locaties. De uitvoeringen kunnen worden bijgewoond voor een kleine bijdrage en soms zelfs gratis.