Boy Jonkergouw

Goeroe
Streefbedrag 9450 euro
Bijdrage fonds 5500 euro

Een beleefde voorstelling over macht, mindfucking en manipulatie op 14 en 15 april 2017 in de NWE Vorst. Onder het motto ‘elke nee is eigenlijk een verkrampte ja’ helpt coach Günther mensen die vastzitten. Günther: ‘ik werk heel fysiek met mijn cliënten. Hun lichaam vertelt mij met welke leugens ze hun eigen lijden in stand houden. Mensen hebben altijd een zeker onbewust verzet tegen geluk. Ik trigger dat verzet, daarna buig ik het om.’ Günthers methodes zijn zo spraakmakend dat zelfs ministers zijn praktijk bezoeken.

De door een ‘identiteitsdilemma’ overvallen psychiater Philip en de crisismanager Sharon worden door Günther samen in een intensieve sessie geplaatst. Langzaam blijkt dat ze met elkaar verbonden zijn door een macabere geschiedenis. Is dit Günthers voorzienigheid of perversie van het lot?
Als de vraag zich voordoet wie verantwoordelijk is voor het ‘noodlottige incident’ dat zich heeft voorgedaan, gaan alle ophaalbruggen omhoog. In een cadeaupapiertje van zeer beleefd beroepsjargon ontvouwt zich een psychologische oorlog van horrorformaat.
Goed is Goed producties van theatermaker Boy Jonkergouw maakt zonnige voorstellingen over de menselijke schaduwzijde. In september en oktober 2017 maakt Goeroe een landelijke tournee.