Café Theater Festival Tilburg

Jonge theatermakers, toffe cafés in Tilburg en unieke voorstellingen
Streefbedrag 5250 euro
Bijdrage fonds 2500 euro

Op 6, 7 en 8 april 2018 vindt de eerste spetterende editie van Café Theater Festival Tilburg plaats: jonge theatermakers, toffe cafés in Tilburg en unieke voorstellingen. De makers staan te trappelen om aan de slag te gaan, verschillende café-eigenaren zijn geïnteresseerd in een Tilburgse editie en het format is al 15 jaar op rij getest in Utrecht. Help jij mee om dit bijzondere festival in Tilburg te realiseren?

Over Café Theater Festival: een bewezen succes!
Theater gaat over elkaar ontmoeten. Over het publiek en de spelers, over jezelf en de ander, over de echte wereld en die van de verbeelding. Het Café Theater Festival zet deze ontmoetingen centraal door theater het publieke domein in te slingeren, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Verbeelding en ontmoeting vinden plaats op de paar vierkante meters van het café. Er ontstaan intense, intieme, prikkelende, verrijkende en verrassende ontmoetingen tussen aanstormende theatermakers en – soms onwetende – bezoekers. De wetten van het theater en de wetten van het café worden even vermengd tot de wondere wereld van het cafétheater: een speeltuin waarin niets is wat het lijkt en grenzen niet bestaan.

Waarom een Tilburgse editie?
Tilburg kent een rijke culturele sector: een breed aanbod van kunstonderwijs, theaterhuizen, podia, musea en festivals. Een aantal grote namen, zoals Poppodium 013, museum De Pont, Woo Hah! en Festival Mundial, waar zelfs internationaal bereik mee is. Maar een locatietheaterfestival zoals het CTF is er nog niet. Het CTF brengt theater naar de publieke ruimte, zoals het café. Er is geen vierde wand; de bezoekers maken onderdeel uit van de voorstelling en staan er middenin. Er ontstaat een geheel nieuwe publieksetiquette die de bezoekers als vanzelf lijken te begrijpen. Omdat de theatermakers zich laten inspireren door Tilburg en haar cafés, ontstaan er verhalen waar een breed publiek zich in herkent.