Katrien Verheijden zingt Janis Ian

Zingen in je moerstaal
Streefbedrag 11.839 euro
Bijdrage fonds 6550 euro

Even voorstellen
Mijn naam is Katrien Verheijden. Ik ben zangeres, speel piano en gitaar, schrijf liedjes en ben een gepassioneerd docente op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik zoek graag de samenwerking op met andere vocalisten en hou van de combinatie van muziek en theater.

Wat is mijn plan
Een van mijn muzikale helden is de Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian. Ik wil haar muziek opnieuw ten gehore brengen, maar dan in Nederlandse vertalingen en nieuwe muzikale arrangementen. Natuurlijk de bekende hits zoals Fly too high en At Seventeen. Maar ook onbekendere pareltjes en recenter werk van Ian. Ik wil een album gaan opnemen met een selectie van deze songs. Eind november gaan we opnemen in de prachtige Wisseloord Studios, in samenwerking met sound engineer Roel Verberk die het album gaat produceren.

Samenwerking met Janis Ian
Ik heb contact opgenomen met Janis Ian zelf om haar te vertellen van mijn plannen en zij stuurde een hele enthousiaste reactie terug. Ze heeft me zelfs de unieke mogelijkheid geboden om een nummer op te nemen wat nog nooit eerder is uitgebracht… een unreleased-Janis-Ian-original! Maar dat is nog niet alles, want ik heb Janis uitgenodigd om mee te zingen op mijn album. Ze gaat een persoonlijke bijdrage leveren want we zullen maar liefst twee duetten gaan opnemen.

De start
Het moment waarop ik besloot om een project te starten rondom deze bijzondere zangeres en songwriter ontstond tijdens mijn opleiding aan de Master of Music in Tilburg. Ik stond op een punt waarop ik mijzelf een heleboel vragen stelde. Waarom wil ik eigenlijk dat podium op? Wat is voor mij de essentie van zingen. Wat is eigenlijk mijn eigen sound? En waar droom ik van? In die zoektocht kwam al snel de muziek van Janis Ian bovendrijven, waarmee ik mij als tiener zo intens verbonden voelde en die me altijd was bijgebleven. Wat een genot was het, om opnieuw in haar enorme repertoire te duiken, haar recentere werk te ontdekken, haar biografie te lezen en me te verdiepen in haar carrière. Deze liedjes pasten mij als een tweede huid.