Over ons

Samen werken aan een bruisend Tilburg! Tilburg Voor Cultuur is een initiatief van een aantal Brabantse ondernemers en de gemeente Tilburg. Het doel: samen investeren in kunst en cultuur voor een bruisende stad. De bezuiniging in de kunstsector legt een schaduw over het culturele hart van Tilburg. De artistieke ontwikkeling in de stad dreigt daarmee in de kiem te worden gesmoord. Ondernemers met hart voor cultuur en de gemeente Tilburg hebben de handen ineengeslagen om de culturele ontwikkeling van de stad te waarborgen. Want voor een bruisende stad en een gezond vestigingsklimaat is aandacht voor kunst en cultuur noodzakelijk. Wat is een samenleving als we ons er niet samen voor verantwoordelijk voelen en hier naar handelen? opperde Jan Gevers voorzitter van het Cultuurfonds Tilburg. Deze inspirerende gedachte bracht ruim een jaar geleden een aantal cultuur minnende ondernemers rond de tafel. Zelf bijdragen aan een bruisende cultuurstad werd het streven. Met de gemeente als strategische partner. Niet afwachten. Geen abstracte discussie. Handelen. Zo is het idee voor Tilburg Voor Cultuur ontstaan.

Tilburg levendige stad

De ondernemers geloven dat het bedrijfsleven en de kunsten een charismatische verbinding hebben. Een kruisbestuiving tussen ondernemende geesten. Weliswaar op een ander gebied. Met een andere missie. Maar wel met hetzelfde doel. Identiteit geven aan Tilburg. We mogen trots zijn. Tilburg is een levendige stad met een bijzondere culturele traditie. Oud en nieuw gaan hand in hand. De Pont met zijn internationale collectie is gevestigd in de voormalige wolspinnerij van Thomas de Beer. En het Audax Textielmuseum maakt ruimte voor de toekomst in de mooie setting van het verleden. Jonge ontwerpers in experiment, ambacht en innovatie. Het TextielLab als uniek kenniscentrum en hedendaags laboratorium. Maar ook: Fontys Hogeschool Voor de Kunsten. Theaters Tilburg. En daarnaast al die kleinere, waardevolle kunstinitiatieven. Tilburg is een bundeling van creatieve kracht en moed.

Samen

Samen werken aan een bruisende stad kunnen we niet alleen. We willen bruggen bouwen voor een verbinding tussen kunst en publiek. Crowdfunding is het streven. Een fundament leggen door het ideaal van gebundelde krachten. Gewoon samen. Het bedrijfsleven, de gemeente, het publiek.
En het publiek; dat zijn we toch allemaal?